א.נשים רגישים וטיפול
פעמים רבות א.נשים רגישים יגיעו לטיפול, לעיתים מתוך רצון לגדול ולהתפתח ולעיתים מתוך מצוקה ותחושה שהם לא מצליחים להתמודד עם האופן שבו הם חוויה את המציאות. הדבר הראשון והמאוד משמעותי בו טיפול יכול לעזור הוא להכיר שאני כזה, לתת שם לחוויה, לקרוא לילד בשמו. ההבנה שיש שם, שאני לא לבד ושמה שאני חווה הוא לא זר או מוזר היא סופר משמעותית ומרגיעה בפני עצמה.
אז אחרי שהייתה הכרה ברגישות, יש צורך לעבור להכרות עם הרגישות. מתי שמתי לב לכך שאני חווה דברים בצורה עוצמתית יותר מאחרים? איפה זה תרם לי והפך אותי למוצלח ואיפה זה פגע בי וגרם לי להרגיש לא בסדר, דרמטי, מפוחד? איך אני לומדת להתנהל בעולם עם הרגישות שלי, כיצד אני מתווכת אותה לעצמי ולאחרים על מנת לא להיות בסיטואציות שבהן היא נוכחת באופן חזק מדי עבורי? מה יכול לעזור לי במצבים בהם אני חווה עוצמה רגשית חזקה כדי להתמודד? איפה הרגישות שלי היא מתנה עבורי ועבור העולם? כמובן שכל אלו ועוד הם חלק מתהליך של הכרות עם עצמי באופן הדרגתי ומעמיק, כחלק מאינטראקציה טיפולית שיש בה מרחב בטוח המאפשר התבוננות פנימה אל תוך עצמי.
רובד נוסף בתהליך הוא ההבנה כיצד הרגישות שלי והאינטראקציה שלה עם הסביבה השפיעה על עיצוב האישיות והמנגנונים שלי. כבכל תהליך טיפולי, יש צורך בעיבוד תהליכי של חוויות עבר דרך נקודת מבט חדשה אשר מקבלת את הרגישות כפי שהיא, עם מינימום שיפוטיות וביקורתיות. פעמים רבות ילדים רגישים מאוד, במיוחד בנים אך לא רק, יקבלו פידבק שלילי על רגישותם ובמהלך השנים או ינתקו את עצמם מחלקים רכים בתוכם או יפתחו נוקשות פנימית כלפי חלקים אלו שכן הם לא מתקבלים על ידי הסביבה. כמו כן פעמים רבות יתפתחו רגשות כמו אשמה, תחושה שאני מכביד.ה על האחר, שזה לא בסדר להרגיש כמו שאני מרגיש.ה- בעוצמה, במגוון הרגשי.וגם כאן, מדובר בעבודת עומק עדינה ותהליכית בתוך מרחב טיפולי מיטיב על מנת לפרום פלונטרים פנימיים מהעבר ולהצליח לתת מקום לכל החלקים שבי בהווה.
חשוב לציין- כל אדם או אישה שמגיעים לטיפול מביאים עימם עולם ומלואו ושכל אינטראקציה טיפולית מתהווה בדרכה הייחודית. אצל א.נשים רגישים מאוד הפוטנציאל לגדילה והתפתחות בתוך טיפול הוא גבוה שכן מדובר במרחב אשר מאפשר ביטוי לא שיפוטי ואף מחזק של רבות מהתכונות של א.נשים אלו.