top of page

ליאור שיינפלד, 052-5344011

 

lior.therapy@gmail.com

    הכנות חשובות לחוויה משנת תודעה

בחלק זה אנסה לשרטט על ציר הזמן את האופן שבו אני תופס את הפוטנציאל הטמון בחוויה הפסיכדלית. לא את החוויה עצמה, שכן מימד הזמן לא באמת קיים תחת חומרים מרחיבי תודעה, אלא את האופן המיטיב שבו אדם יכול לבנות עבור עצמו את החוויה הפסיכדלית, איך להפיק ממנה את המירב. הכתוב כאן אינו בגדר המלצה לנסות חומרים מרחיבי תודעה, אלא מנסה לתת מידע לאלו מכם.ן שכבר החליטו להתנסות ומחפשים דרך להתכונן לחוויה הפסיכדלית (אם יש כזה דבר). לשם הנוחות אחלק את ההכנה לשלבים.

 

לפני שמתנסים בחומרים מרחיבי תודעה מומלץ מאוד להתחיל במשהו מאוד בסיסי- היכרות עם עצמי ועם התכנים המודעים והלא מודעים שמעסיקים אותי. מרחב אחד שמומלץ לעשות את זה דרכו הוא טיפול נפשי טוב. שם, באופן תהליכי ועדין, אפשר לגלות דרך הקשר הטיפולי ודרך המגע הרגשי עם עצמי את עולמי הפנימי- איפה בחיי יש קונפליקטים ומול איזה דמויות הם מופיעים בחיי, עם אילו רגשות קשה לי להתמודד למרות שהם קיימים בי, אילו חוויות לא מודעות היו חלק בעיצוב האישיות שלי ומי שאני היום. מרחב נוסף מומלץ הוא דרך תרגול של יוגה ומדיטציה. ריטריטים בהם אני מעמיק בעצמי, מתמודד עם עצמי במרחב שקט ובטוח שנותן לי כלים להעמיק את האופן שבו אני חווה ומבין את עצמי. השלב הזה יכול להימשך חודשים ואף שנים. חומרים מרחיבי תודעה מייצרים הורדה מסיבית של ההגנות הנפשיות שלנו, אלו שנוצרו כדי להגן עלינו ממגע עם תכנים לא מודעים שמאיימים על יציבות הנפש. ככל שנכין לעצמנו קרקע חזקה ויציבה יותר בהכרות עם עצמנו כך הסיכוי שנחווה טלטלה במפגש עם חומרים מרחיבי תודעה קטן.

התנאי הראשוני הוא שקיימת בתוכי קריאה לחוות מסע עם חומרים משני תודעה. שיש בי סקרנות לנושא, שמשהו בי נמשך לאפשרויות הטמונות במסעות עם חומרים מרחיבי תודעה. שאני עושה את זה תוך הקשבה לעצמי ולקצב הפנימי שלי, למצב בו אני נמצא בחיי וליכולת שלי להתמודד עם משהו שיכול להיות מטלטל ומערער, כמו גם ממלא ומפעים. בהמשך לזה, חשוב לבדוק את התזמון- האם אני בתקופה שמאפשרת לי לצאת למסע משנה תודעה? האם אני בתקופה משברית ומחפש פתרון קסם? האם אני אחרי פרידה? אבל? פיטורים מהעבודה? אם התשובה היא כן, אולי כדאי לקחת רגע לפני שיוצאים לחוויה פסיכדלית. אנחנו רוצים שהמציאות תהיה מספיק יציבה כדי לאפשר לעצמנו להתערער.

השלב הבא והמאוד משמעותי הוא לבחור מלווה מקצועי ומיומן. הליווי יכול להיות אישי או קבוצתי, כאשר לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות. מציאת מלווה היא אתגר גדול שכן מדובר בחומרים שעדיין לא מאושרים על ידי החוק ולכן הפעילות הזו מתרחשת במחתרת ואין עליה כל פיקוח. בעקבות זאת, אנשים רבים שמחפשים מענה לא מוצאים וגם כאשר מוצאים היכולת לעשות בחירה מושכלת ומודעת היא מצומצמת מאוד. הדגשים המרכזיים כאן הם המקצועיות והיכולת של המלווה לתת מענה רגשי ונפשי למצבים הרגרסיביים אליהם מגיעים בחוויה הפסיכדלית כמו גם החיבור ומידת האמון שניתן לתת במלווה. אזהרה- ישנם מקרים כואבים של ניצול לרעה של המרחב הפסיכדלי בצורות שונות. הבחירה עם מי עושים את המסע גם טומנת בחובה את המרחב הפיזי שמשפיע רבות על אופי החוויה. האם אני רוצה לעדות את המסע בטבע, מול האש, במדבר או ביער? או שאולי בקליניקה מוגנת עם אפשרות לשלוט בטמפרטורה, במוזיקה וכו'?

הימים לפני מסע משנה תודעה משמעותיים לאפשרות להפיק ממנה את הפוטנציאל הפסיכותרפויטי שקיים בה. 

אפשר לחלק את ההכנה לפני ל3 חלקים- המימד הפיזי, הנפשי והרוחני:

במימד הפיזי- להכין את הגוף עם תזונה בריאה- בלי גלוטן, סוכר, אוכל מעובד. המחמירים גם יימנעו משום ובצל ואף ממשפחת הסולניים שקיימת בהם חומציות.

במימד הרגשי- להבין על מה אני בא לעבוד. מה הייתי רוצה לחוות? מה הכוונה שלי? מה אני מבקש מהחוויה? זהו חלק משמעותי מאוד בהכנה. מאוד עזור לכתוב בימים לפני כדי להבהיר את הכוונה ולחדד אותה. דבר נוסף שמשפיע על אופי החוויה הוא הציפיה שלי- מה אני חושב שיקרה לי, לאן אני מכוון את החוויה- אלו כלים מאוד משמעותיים בלהפיק את המקסימום מהחוויה הפסיכדלית.

מומלץ גם לשים לב במה אני מזין את עצמי רגשית ונפשית בימים לפני מסע משנה תודעה- להתנקות מרעשים חיצוניים- בעיקר חדשות ולהתחבר פנימה.

במימד הרוחני- מדיטציות מאוד עוזרות, תרגול פיזי-רוחני כמו יוגה, טאי צ'י, צ'י קונג וכו'.

לאחר החוויה הפסיכדלית, מומלץ להמשיך בתהליך הניקוי עוד מספר ימים. הנפש עדיין חשופה ופגיעה ולכן מומלץ להמשיך להזין אותה בכל הרבדים עם הרבה עדינות ותשומת לב. כמו כן, כדאי לצייר, לכתוב, להיות הרבה בטבע ולתרגל מדיטציות ויוגה- על אלו עוזרים להמשיך את תהליך העיבוד הפנימי.

השלב האחרון והקריטי לא פחות הוא האינטגרציה, מונח שבעצם מרמז על הפירוק שקיים תחת חומרים מרחיבי תודעה. הכוונה היא לעבד את החויה שעברתי תחת השפעת החומר, לתת מה מקום ומשמעות. בחלוקה גסה ישנן שתי צורות של אינטגרציה. האחת היא שיח על החויה ממש בסמוך אליה, לרוב בבוקר אחרי, כאשר הלא מודע עדיין חשוף ופתוח והתכנים טריים. השנייה היא שיח על החוויה במסגרת טיפול או ליווי ארוך טווח שעזור לחבר בצורה עמוקה יותר את החוויה למציאות הרגשית/נפשית/רוחנית שלי. אינטגרציה טובה היא סופר משמעותית כדי לקחת את מה שחוויתי ולהוריד אותה לקרקע. במילים פשוטות- אינטגרציה עוזרת לי להבין איך אני הולך ברגליים את מה שהבנתי כשהיו לי כנפיים. על חשיבות האינטגרציה מוזמנים לקרוא כאן באתר או בטור שכתבתי בנושא.

אם אתם מעוניינים בתהליכי אינטגרציה לחוויות משנות תודעה שעברתם.ן מוזמנים ליצור עימי קשר.

bottom of page